Czekolada bez kalorii - inhalator czekoladowy Le Whif
KATARZYNA PURA • dawno temuWyobrażacie sobie czekoladę bez kalorii? Le Whif — rewolucyjny sposób jedzenia czekolady, a właściwie jej wdychania, wymyślił David Edwards, profesor inżynierii biomedycznej z Harwardu.
Stwierdził on, że na przestrzeni wieków ludzie jedzą coraz mniej, ale za to coraz częściej. Zmierza to według niego do zastąpienia jedzenia oddychaniem, więc wymyślił coś, co nazwał “mieszanką sztuki kulinarnej i nauki o aerozolach”. W efekcie powstał LeWhif — czekoladowy inhalator, pozwalający zaciągać się czekoladowym aerozolem w czterech smakach: czekolady mlecznej, malinowej, miętowej i mango.
Czy zaciąganie się to przyszłość odżywiania? Le Whif to raczej eksperyment z pogranicza inżynierii biomedycznej, nauki, sztuki i gotowania. Zawsze to jednak lepiej sztachnąć się czekoladą niż innymi używkami. Na pewno mniej uzależnia a przyjemność porównywalna (poniekąd).
źródło: Tomek, Gadżetomania
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze