Gulasz z piersi kurczaka w sosie koperkowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 średniej wielkości piersi kurczaka, śmietana, koperek, mąka, sól, pieprz, olej, rosołek Knorr z kostki

Jak przyrządzić?

Piersi kroimy w cienkie paseczki, solimy, pieprzymy. Następnie trzeba oprószyć je mąką i smażyć na rozgrzanym oleju, następnie podlać wodą i dodać kostkę rosołową. Dusić do miękkości. Dodać koperek, śmietanę. Można doprawić mąką, jeśli nie jest zbyt gęste. Smacznego.

Jak podawać?

Podawać z ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
AutorFILIP

Gulasz z piersi kurczaka w sosie koperkowym: Podobne przepisy

Gulasz z piersi kurczaka w sosie koperkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy