Blok kakaowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

500 g mleka w proszku,
1/2 kostki masła,
1 szklanka wody,
1 i 1/4 szklanki cukru,
5 paczek herbatników,
4 łyżki kakao

Jak przyrządzić?

Wodę z cukrem gotować na małym ogniu przez 10 minut, dodać masło. Po rozpuszczeniu masła dodać mleko i kakao (dobrze wymieszać, najlepiej mikserem), na koniec dodać pokruszone herbatniki. Powstałą masę włożyć do foremki (wyłożonej folią aluminiową, żeby się blok nie przykleił) i wstawić do lodówki po ostygnięciu. Życzę smacznego:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorblok_mama

Blok kakaowy: Podobne przepisy

Blok kakaowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy