Kopytka domowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg mąki szymanowskiej, 1,5 kg ziemniaków, sól

Jak przyrządzić?

Ugotować ziemniaki, żeby były miękkie, ugnieść na miazgę, najlepiej przepuścić przez maszynkę do mięsa. Wrzucić na stolnicę, dodać stopniowo mąkę i szczyptę soli i zagnieść ciasto na jednolitą masę.Z ciasta zrobić wałeczki, pokroić w małą kosteczkę i wrzucać na gotującą się wodę.

Jak podawać?

Kopytka podawać z sosem myśliwskim Knorra.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcjena dwa obiady
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł
AutorKrzysztof z wawy

Kopytka domowe: Podobne przepisy

Kopytka domowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy