Składniki:
puszka łososia (kawałki w oleju), makaron kokardki, szpinak, kapary
Jak przyrządzić?
Gotujemy makaron, gotujemy szpinak (tak, jak lubimy - ja gotuję z czosnkiem, jajkiem i solą). Wrzucamy jedno i drugie do dużego garnka i mieszamy, cały czas podgrzewając. Dodajemy łososia z puszki i dokładnie mieszamy. Dodajemy do smaku kaparów. Jeszcze raz mieszamy i gotowe. Doskonałe danie na szybki obiad.
Potrzebne przybory:
duży garnek, łyżka do mieszania :-)
Jak podawać?
Na ciepło.
Uwagi:
Jeśli ktoś nie lubi kaparów, to może dodać oliwek - mnie osobiście lepiej smakuje z czarnymi.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | marek |