Łosoś z makaronem i szpinakiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

puszka łososia (kawałki w oleju), makaron kokardki, szpinak, kapary

Jak przyrządzić?

Gotujemy makaron, gotujemy szpinak (tak, jak lubimy - ja gotuję z czosnkiem, jajkiem i solą). Wrzucamy jedno i drugie do dużego garnka i mieszamy, cały czas podgrzewając. Dodajemy łososia z puszki i dokładnie mieszamy. Dodajemy do smaku kaparów. Jeszcze raz mieszamy i gotowe. Doskonałe danie na szybki obiad.

Potrzebne przybory:

duży garnek, łyżka do mieszania :-)

Jak podawać?

Na ciepło.

Uwagi:

Jeśli ktoś nie lubi kaparów, to może dodać oliwek - mnie osobiście lepiej smakuje z czarnymi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł
Autormarek

Łosoś z makaronem i szpinakiem: Podobne przepisy

Łosoś z makaronem i szpinakiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy