Składniki:
1 l mleka,
2 budynie waniliowe,
1 margaryna,
1/2 szkl. cukru,
2-3 śnieżki,
4 małe torebki cappuccino orzechowego lub 3/4 szkl. dużego,
3 łyżki żelatyny,
woda,
tarta czekolada lub polewa czekoladowa
Jak przyrządzić?
Upiec biszkopt z 5 jaj.Krem I:1/2 l mleka + 2 budynie waniliowe ugotować i ostudzić. 1 margarynę + 1/2 szkl. cukru utrzeć, dodać budyń, utrzeć na pulchną masę. Tak przygotowaną masę wykładamy na biszkopt (można na to ułożyć ananasy lub brzoskwinie świeże lub z puszki).Krem II:1/2 l mleka zagotować i ostudzić. Na nim ubić 2-3 śnieżki (bite śmietanki z torebki), następnie dodać 4 małe torebki cappuccino orzechowego lub 3/4 szklanki dużego. 3 łyżki żelatyny rozpuścić w małej ilości wody - przestudzoną dodać do masy, wymieszać i szybko wyłożyć na masę budyniową. Na wierzch utrzeć czekoladę.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | monaura |