Cycki teściowej - od Gosi

Przepis kulinarny

Składniki:

6 jajek,
1 szkl. suchego maku,
2 paczki wiórków kokosowych,
cukier,
bułka tarta,
śmietana,
kakao,
margaryna

Jak przyrządzić?

Ciasto:6 białek ubić na sztywno. Dodać 1 szkl. maku suchego, 2 paczki wiórków kokosowych, 6 łyżek cukru. Upiec na mocno posypanej bułką tartą blaszce.Masa budyniowa, jaką znasz, lub ta:1 szkl. mleka, 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 1 pszennej, 1/2 szkl. cukru, cukier waniliowy. Z ww. składników ugotować budyń i utrzeć z kostką margaryny.Polewa czekoladowa kupna lub ta:3 łyżki śmietany, 4 łyżki kakao, 1/4 margaryny, 4 łyżki cukru - zagotować.Ma być ułożone tak:ciasto, masa budyniowa, biszkopty okrągłe jeden koło drugiego, polewa.Biszkopty można pokropić np. alkoholem i na każdym na środku umieścić rodzynek.Polewę lejesz pomiędzy biszkopty. Tak kroisz ciasto, by każdy kawałek był z biszkoptem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćśredni
Autormonaura

Cycki teściowej - od Gosi: Podobne przepisy

Cycki teściowej - od Gosi: wypróbuj również

Powiązane Tematy