Składniki:
6 jajek,
1 szkl. suchego maku,
2 paczki wiórków kokosowych,
cukier,
bułka tarta,
śmietana,
kakao,
margaryna
Jak przyrządzić?
Ciasto:6 białek ubić na sztywno. Dodać 1 szkl. maku suchego, 2 paczki wiórków kokosowych, 6 łyżek cukru. Upiec na mocno posypanej bułką tartą blaszce.Masa budyniowa, jaką znasz, lub ta:1 szkl. mleka, 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 1 pszennej, 1/2 szkl. cukru, cukier waniliowy. Z ww. składników ugotować budyń i utrzeć z kostką margaryny.Polewa czekoladowa kupna lub ta:3 łyżki śmietany, 4 łyżki kakao, 1/4 margaryny, 4 łyżki cukru - zagotować.Ma być ułożone tak:ciasto, masa budyniowa, biszkopty okrągłe jeden koło drugiego, polewa.Biszkopty można pokropić np. alkoholem i na każdym na środku umieścić rodzynek.Polewę lejesz pomiędzy biszkopty. Tak kroisz ciasto, by każdy kawałek był z biszkoptem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | monaura |