Składniki:
1 paczka makaronu,
1 podwójna pierś z kurczaka,
1 pęczek świeżego kopru,
oliwa,
śmietana,
mąka (do zagęszczenia),
sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć lekko na oliwie. Makaron ugotować do miękkości. Podsmażoną pierś podlać ok. 1 szkl. wody i gotować. Powstały sos zagęścić mąką oraz śmietaną. Całość doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać sporo świeżej naci kopru. Ugotowany makaron przełożyć do miski i zalać sosem, wymieszać.Smacznego.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | siwek |