Składniki:
25 dag krówek,
20 dag cukierków toffi,
1/4 kostki margaryny (lub masła),
10 dag ryżu preparowanego
Jak przyrządzić?
W garnku na małym ogniu rozpuścić margarynę (lub masło), krówki i cukierki toffi. Gdy już składniki się rozpuszczą, dodać ryż i wszystko dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i przygotować miseczkę z zimną wodą. Formujemy "szyszki", co jakiś czas moczymy dłonie w wodzie, żeby szyszki się do nich nie przyklejały, a także żeby ich nie poparzyć (masa jest bardzo gorąca!). Układamy je na talerzyk lub tackę i czekamy do ostygnięcia... Smacznego:)
Potrzebne przybory:
garnek, łopatka, miseczka z zimną wodą, dobre chęci :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 20 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | sylwia |