Ajerkoniak (autor CALIDUS)

Przepis kulinarny

Składniki:

12 żółtek jajka kurzego, 2 puszki mleka skondensowanego (nie słodzonego),
2 opakowania cukru waniliowego,
300 ml spirytusu,
2 szklanki cukru kryształu

Jak przyrządzić?

Żółtka wraz z cukrem waniliowym i cukrem kryształem utrzeć na jednolitą masę najlepiej ręcznie (kręcąc gałką do ucierania zawsze w jedną stronę) Następnie dodawać po troszeczku mleko z puszki i spirytus na przemian. Po wymieszaniu wszystkich składników odstawić na 24h. Po tym czasie, pić za naze zdrowie (oby nie zaszkodziło).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćprosty
Porcje1.6l
Autor CALIDUS

Ajerkoniak (autor CALIDUS): Podobne przepisy

Ajerkoniak (autor CALIDUS): wypróbuj również

Powiązane Tematy