Składniki:
ziemniaki, kukurydza z puszki, cebula, masło, kefir
Jak przyrządzić?
Na patelnię wrzucamy pokrojoną dowolnie cebulę, zalewamy małą ilością wody, solimy. Kiedy woda wyparuje i cebulka zmięknie, dodajemy masło oraz kukurydzę i całość podsmażamy na małym ogniu. Kiedy cebulka zacznie sie rumienić a kukurydza pękać jak popcorn dodajemy uprzednio ugotowane i ubite ziemniaki. Wszystko mocno podsmażamy, do zrumienienia a jak ktoś lubi zjarania :) Jemy obowiązkowo popijając kefirem :)
Potrzebne przybory:
patelnia
Jak podawać?
w miseczce glinianej
Uwagi:
Polecam na samotne późne obiady w łóżku pod pierzynką :) Albo po zakrapianych imprezkach :)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | średnia, zależy czy pożałujemy masła czy nie :) |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | moni |