Sałatka śledziowa 2

Przepis kulinarny

Składniki:

- 30 dkg płatów śledziowych,
- 4 duże ziemniaki,
- 2 średnie cebule,
- 1 mały por,
- 4 dość duże ogórki kiszone (mogą być konserwowe),
- 1 średni seler,
- 2 duże marchewki,
- 5 jajek ugotowanych na twardo,
- sól, pieprz czarny,
- 1 duży majonez,
- 1 kubek śmietany mały,
- 1 łyżkę musztardy.

Jak przyrządzić?

Śledzie pokroic w niedużą 1 cm kostkę, drobno posiekać cebule, por, ogórki i jajka, jarzyny i ziemniaki obrać i ugotować na miękko, wyjąc, wystudzić i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, dodać majonez, smietanęi musztardę oraz przyprawy. Dobrze wymieszać. Można od razu jeśc, ale moim zdaniem lepiej jak trochę postoi w lodowce, około 1 godz.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!

Jak podawać?

Podawać z świeżym pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcjesporo
AutorZosia z Krakowa

Sałatka śledziowa 2: Podobne przepisy

Sałatka śledziowa 2: wypróbuj również

Powiązane Tematy