Składniki:
- jogurt naturalny,
- czosnek granulat,
- rzodkiewka,
- ogórek świeży,
- koper,
- sól,
- pieprz biały.
Jak przyrządzić?
Jogurt wlewamy do miski, nastepnie trzemy na drobnej tarce rzodkiew i ogórek (ogórka nie obieramy ze skórki, tylko dokładnie myjemy). Koper drobniutko siekamy, wsypujemy czosnek, cały czas mieszając, aż poczujemy delikatny zapach czosnku. Sól i pieprz do smaku.
Potrzebne przybory:
Pałka druciana, miska, bulionerka.
Uwagi:
Chłodnik podajemy w bulionerce ozdobiony mniejszą ćwiartką cytryny i listkiem pietruszki:) Polecam wcześniej potraktować swoje kubki smakowe białym greckim winem, a i jeszcze jedno - chłodnik można podawać z krewetkami: kilka sztuk na wierzchu.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Zitronelius |