Składniki:
- 5 jaj,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mąki,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 6 jabłek pokrojanych w plastry,
- łyżeczka cynamonu.
Jak przyrządzić?
Na wysmarowaną i posypaną bułką tartą folię aluminiową wykładamy jabłka pokrojone w plastry, posypujemy cynamonem. Jajka całe ucieramy z cukrem na jednolitą białą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy i wylewamy ciasto na jabłka. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wykładamy ciasto na ściereczke i zawijamy roladę gorącą, tak aby koniec zawiniętego ciasta był pod spodem. Wystudzoną rolade posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | janina |