Składniki:
- 50 dkg fasolki szparagowej żółtej,
- słoiczek przecieru pomidorowego,
- 2 jajka,
- cebula,
- przyprawy: sól, pieprz,
- trochę oleju.
Jak przyrządzić?
Fasolke umyć, odciąc końcówki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Jajka ugotowac na twardo i posiekać. Na olej podsmażyć pokrojoną w kostke cebule, dodać przecier oraz przyprawy (kazdy może dodać jakie lubi), chwilke podsmażyć, wrzucić posiekane jajka, wymieszać. Na końcu wrzucić fasolke wymieszać.
Potrzebne przybory:
Garnek, głęboka patelnia, cedzak, łyżka.
Uwagi:
Można podawać samą lub z ziemniakami i mięsem jak kto lubi. Najlepiej smakuje na ciepło. Ilość skladników można dobierać jak kto woli.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | urszula |