Fasolka w pomidorowym sosie

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dkg fasolki szparagowej żółtej,
- słoiczek przecieru pomidorowego,
- 2 jajka,
- cebula,
- przyprawy: sól, pieprz,
- trochę oleju.

Jak przyrządzić?

Fasolke umyć, odciąc końcówki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Jajka ugotowac na twardo i posiekać. Na olej podsmażyć pokrojoną w kostke cebule, dodać przecier oraz przyprawy (kazdy może dodać jakie lubi), chwilke podsmażyć, wrzucić posiekane jajka, wymieszać. Na końcu wrzucić fasolke wymieszać.

Potrzebne przybory:

Garnek, głęboka patelnia, cedzak, łyżka.

Uwagi:

Można podawać samą lub z ziemniakami i mięsem jak kto lubi. Najlepiej smakuje na ciepło. Ilość skladników można dobierać jak kto woli.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednio dużo
Autorurszula

Fasolka w pomidorowym sosie: Podobne przepisy

Fasolka w pomidorowym sosie: wypróbuj również

Powiązane Tematy