Składniki:
- 2 galaretki czerwone,
- 2 galaretki zielone,
- 2 śmietany,
- 1 paczka biszkoptów,
- owoce do przybrania.
Jak przyrządzić?
Galaretki czerwone rozpuścić w dwóch niepełnych szklankach wody wstawić do lodówki żeby troszke się zsiadły. Tortownice wyłożyć biszkoptami troszeczke nasącyć normalnie minimalnie :)) Jak sie już czerwone galaretki troche siądą ro zmiksować ze śmietanami (schłodzonymi) wstawić do lodówki żeby się troche zsiadło, jak sie zsiądzenie to wyłożyć do tortownicy na biszkopty. Następnie dwie zielone rozpuścić w trzech szklankach wody i też do lodówki żeby sie troche zsiadło i póżniej na ta piankę w torotwnicy no i jak ktoś chce to owocami posypać.
Potrzebne przybory:
Tortownica albo inna blaszka.
Uwagi:
Placek po nałożeniu pierwszej warstwy musi być w lodówce do puki się następna zrobi. Oczywiście jak ktoś woli to można biszkopt upiec zamiast biszkopcików.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kasienka |