Składniki:
- 6 jajek,
- 7 1/2 łyżki oleju,
- 4 1/2 łyżki wrzącej wody,
- 3/4 szklanki cukru pudru,
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 1/4 szklanki mąki krupczatki,
- 2 1/2 łyżki kakao.
Jak przyrządzić?
Białka ubić, dodać cukier. Dodac olej wymieszany z wodą, żółtka i ubijać delikatnie. Następnie dodac mąkę i proszek i wszystko delikatnie wymieszać łyżką (ciasto ma by bardziej gęste niż biszkopt). Część ciasta zostawić i dodac do niego kakao. Białe ciasto wylać do formy babki wysmarownaej tuszczem i posypanej bułką tartą i zmielonymi orzechami. Na ciasto białe wylać ciasto ciemne w kształcie pierścienia. Upiec!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | katherine |