Bananek

Przepis kulinarny

Składniki:

Biszkopt:
- 4 jajka,
- pół szklanki mąki zwykłej,
- pół szklanki mąki ziemniaczanej,
- szklanki cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki wody.

Pozostałe składniki:
- 3/4 szklanki cukru pudru,
- kostka masła,
- 1 kg bananów,
- 4 galaretki - rózne kolory,
- 3 jajka,
- 2 cukry waniliowe.

Jak przyrządzić?

Biszkopt: jajka ubijamy z cukrem na puch dodajemy mąki proszek i wodę delikatnie mieszamy i pieczemy.

Masa:
- cukier puder masło i 3 żółtka razem, utrzeć i dodać zmiksowane banany (ok. 70 dag) i 1 galaretkę rozpuszczonaą w szklance wody (krzepnaca). Wymieszać wszystko razem dokładnie wlac na biszkopt włozyc do lodówki. Pozostałe banany pokroic w plasterki, ułożyć na masie i zalac galaretka. Nastepnie ubic 3 białka dodac 2 cukry waniliowe i krzepnacą galaretke rozpuszczoną w szklanki wody połaczyć wszystko razem wlać na ciasto wieszch zalac galaretka. Schłodzić w lodówce.

Pycha!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Autormargot

Bananek: Podobne przepisy

Powiązane Tematy