Składniki:
- truskawki (mogą być też mrożone),
- rum (ja kupuję Bacardi),
- lód (jeżeli truskawki są świeże),
- cukier,
- ciupinka cukru waniliowego.
Jak przyrządzić?
Truskawki zmiksować na gładko, dodać lód, cukier i cukier waniliowy - no i rum. Zmiksować dokładnie składniki. Proporcji nie podaję, bo zawsze robie wedle uznania. Trzeba smakować i jezeli uważacie, że trzeba więcej rumu czy cukru dosypać i gotowe. Pysznośći.
Potrzebne przybory:
Łyżeczka do próbowania i robot, który rozmemła truskawy.
Jak podawać?
W wysokich szklankach i przezroczystych. Można też w szerokich kieliszkach takich jak do martini.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gucioo24 |