Składniki:
Składniki:
- 1 kg mąki tortowej,
- pół kostki margaryny,
- cukier waniliowy,
- 6 żółtek,
- 2 łyżki cukru,
- 1 szklanka mleka,
- 15 dkg drożdży,
- dżem do nadziewania rogalików.
Jak przyrządzić?
Z podanych składników wyrobić ciasto i włożyć na 30 min do lodówki. Podzielić na 4 części. Rozwałkować i pokroić na trójkąty, faszerować dżemem. Piec w temp. 180 C przez 20 min.
Potrzebne przybory:
Miska, stolnica, wałek do ciasta, nóż.
Uwagi:
Można posypać cukrem pudrem , polukrować lub polać polewą czkoladową według uznania. Z tej porcji wychodzi ok. 64 rogaliki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 64 sztuki |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | MONIKA36 |