Kaszowiec - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3,5 szlanki mleka,
- 6 paczek herbatnikow,
- 3 lyzki kakao,
- margaryna,
- szklanka cukru,
- czubata szklanka kaszy mannej,
- rodzynki,
- wiorki kokosowe.

Polewa:
- margaryna,
- 2 lyzki wody,
- 10 lyzek cukru,
- 6 lyzek kakao.

Jak przyrządzić?

Gotujemy mleczko z margarynka, cukrem, kakałkiem. Gdy sie zagotuje, wsypujemy kaszke(powoli caly czas mieszajac, by nie bylo grudek), dodajemy rodzynki. Duza blaszke wykladamy herbatnikami, wylewamy na nie goraca kasze i przykrywamy reszta herbatnikow. Polewamy polewa (wszystko razem gotujemy) i posypujemy wiorkami. Po wystygnieciu wstawiamy do lodówy na godzinke. Pycha.

Potrzebne przybory:

Garnek, łycha i szklanka.

Jak podawać?

Na zimno.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje25
Przybliżony koszt10 zł
Autorkasiek

Kaszowiec: Podobne przepisy

Powiązane Tematy