Sk艂adniki:
- 3,5 szlanki mleka,
- 6 paczek herbatnikow,
- 3 lyzki kakao,
- margaryna,
- szklanka cukru,
- czubata szklanka kaszy mannej,
- rodzynki,
- wiorki kokosowe.
Polewa:
- margaryna,
- 2 lyzki wody,
- 10 lyzek cukru,
- 6 lyzek kakao.
Jak przyrz膮dzi膰?
Gotujemy mleczko z margarynka, cukrem, kaka艂kiem. Gdy sie zagotuje, wsypujemy kaszke(powoli caly czas mieszajac, by nie bylo grudek), dodajemy rodzynki. Duza blaszke wykladamy herbatnikami, wylewamy na nie goraca kasze i przykrywamy reszta herbatnikow. Polewamy polewa (wszystko razem gotujemy) i posypujemy wiorkami. Po wystygnieciu wstawiamy do lod贸wy na godzinke. Pycha.
Potrzebne przybory:
Garnek, 艂ycha i szklanka.
Jak podawa膰?
Na zimno.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 25 |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | kasiek |