Składniki:
2 udka wędzone,
8 łodyg selera naciowego,
8 średnich ogórków konserwowych,
mały słoiczek cebulki konserwowej,
20-30 dag żółtego sera np. gouda, sos: majonez+keczup
Jak przyrządzić?
Udka z kurczaka pokroić w średnią kostkę, seler pokroić w pół cm talarki, ogórki pokroić w drobną kostkę, cebulki wrzucić w całości do salaterki, ser pokroić w drobną kostkę. Składniki polać sosem majonezowo keczupowym i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem wedle uznania.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, nóż, półmisek
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Aldona84 |