Pierś z kurczaka z farszem zawijana

Przepis kulinarny

Składniki:

2 piersi z kurczaka, 30 dag pieczarek, pęczek grubego szczypioru (z cebulki dymki), 25 dag sera żółtego, 2 jajka, bułka tarta, olej, przyprawy

Jak przyrządzić?

Dorodne piersi z kurczaka podzielić na dwa kotlety każdą i delikatnie rozbić uważając aby nie porwać kotleta. Oprószyć solą, pieprzem, curry.

Farsz:
Pieczarki drobno kroimy lub scieramy na grube wiórki na tarce, solimy i dusimy na patelni z odrobiną oleju. Gotowe mieszamy z utartym serem żółtym i pokrojonym w kostkę szczypiorem. Farsz doprawiamy wg własnej potrzeby (pieczarki solimy przecież przy duszeniu).

Tak przyrządzony nakładamy na nasze rozbite kotlety z piersi i zawijamy. Następnie obtaczamy w jajku i w bułce tartej nawet dwukrotnie. Wrzucamy na patelnię na mocno rozgrzany olej. Szybciutko obsmażamy aby utworzyć skorupkę z panierki uniemożliwającą wypłynięcie serka żółtego.

Ja po obsmażeniu przykrywam zawijasy i podlewam wodą aby mięso szybciej "doszło" - to z lenistwa:)

Potrzebne przybory:

tarka :) deska :) tłuczek :)

Uwagi:

Podaję z ziemniaczkami i surówką

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autoriwonka

Pierś z kurczaka z farszem zawijana: Podobne przepisy

Pierś z kurczaka z farszem zawijana: wypróbuj również

Powiązane Tematy