Sk艂adniki:
Makaron "muszelki", czosnek, brokuly, sol, pieprz, oliwa z oliwek, smietana 34%, wino, mleko, slodka papryka w proszku
Jak przyrz膮dzi膰?
Siekamy drobno czosnek, na patelni rozgrzewamy mala ilosc oliwy z oliwek. Rzucamy na to posiekany czosnek. Po kilku minutach dodajemy do tego drobno pociete brokulki. Smazymy delikatnie jakies 4 minuty. Zmniejszamy ogien i podlewamy calosc mlekiem do uzyskania jasnego koloru sosu na patelni. Dusimy jakies 5 minut, ciagle rozdrabniajac brokulki drewniana lyzka. Podlewamy winem. Doprawiamy sola, pieprzem i papryka w proszku. Dodajemy gesta smietane i wszystko mieszamy az do zagotowania. Dodajemy makaron i mieszamy. Podajemy na stol.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Radek |