Składniki:
- kapusta pekińska
- majonez dekoracyjny "Winiary"
- ketchup
- przyprawa gyros "Kotanyi"
- pomidory obrane ze skórki
- kukurydza
- mięso mielone (może być drobno pokrojony filet z kurczaka lub karkówka)
Jak przyrządzić?
Mięsko podsmażyć z przyprawą Gyros. Odstawić do ostygnięcia. Następnie drobno poszatkować kapustę i wsypać warstwę do miski. Na kapustę kładziemy kleksy majonezu i kleksy ketchupu (nie przesadzić z ilością). Następnie sypiemy warstwę kukurydzy, na to obrane pomidorki pokrojone w kostkę. Dalej podsmażone mięsko. Na to znów pomidorki, kukurydza i posiekana kapusta. Na koniec znów kleksy majonezu i ketchupu. Smacznego!
Potrzebne przybory:
szklana miska o prostych ściankach, nóż, deska, łyżeczka
Jak podawać?
Sałatkę nabierać do spodu, tak aby nabrać wszystkie warstwy.
Uwagi:
Przyprawy Gyros dodać w miarę uznania, ja dodaję całą na ok. 0,5 kg mięsa. Mięsa nie przyprawiać niczym innym.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Kika |