Składniki:
avocado (miękkie) 4 szt., paluszki krabowe 1 opak., czosnek świeży, jajko 3 szt.
Jak przyrządzić?
Avocado obrać, przekroić na pół, pokroić w kostkę (raczej większą niż mniejszą). Paluszki krabowe rozmrozić i też pokroić na kawałki podobnej wielkości co avocado. Jajko ugotować na twardo i również pokroić w kostki (w miarę możliwości oczywiście :)), wszystko razem wymieszać, dodać wyciśnięty czosnek (dużo czosnku) i dodać do wszystkiego ok 3-4 łyżek majonezu. Ja majonez mieszam z mlekiem, nie jest wtedy tak ciężki i tłusty.
Uwagi:
Napradę nie ma nic lepszego, polecam nawet tym, którzy nie lubia avocado albo tak im sie wydaje :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 16 zł |
Autor | zuzia |