Chleb do piwa

Przepis kulinarny

Składniki:

Czarny chleb (litewski) z kminkiem (nie jest to chleb razowy), czosnek, olej.

Jak przyrządzić?

Kromki chleba smażymy na oleju (chleb powinien byc zamoczony w oleju do polowy grubosci. Smazyc po 2-4 min z obu stron aby byl nieco ciemniejszy niz przy zakupie :). Zdjac z patelni i w gorący chleb wetrzec czosnek. Czosnku nie kroic, nie siekac, wetrzec calymi zabkami (chleb musi byc gorący). Nastepnie mozna wlazyc chleb do glebokiego naczynia, szczelnie przykryc i zostawic na noc. Nastepnego dnia jest idealny jako przystawka do piwa :) Goraco polecam.

Uwagi:

Na pol bochenka chleba wystarcza 3 zabki czosnku

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
Przybliżony koszt5 zł
AutorMaciek

Chleb do piwa: Podobne przepisy

Chleb do piwa: wypróbuj również

Powiązane Tematy