Składniki:
1 puszka kukurydzy,
1-2 ogórki kiszone (zależnie od wielkości), 6 śliwek w occie, pół szklanki majonezu (najlepiej Hellmans Babuni)
Jak przyrządzić?
Kukurydzę odsączamy, ogórki i sliwki kroimy w kosteczkę, wszystkie składniki mieszamy z majonezem i odstawiamy do "przegryzienia" na minimum 2 godz. Nie trzeba już solić, ew. można delikatnie doprawić pieprzem.
Jak podawać?
z pieczywem
Uwagi:
Ten przepis podała kiedyś p. Bożena Dykiel, będąc gościem w programie kulinarnym - jest fantastycznie prosty i wyśmienity.Często robię tę sałatkę, bo jest bardzo orzeźwiająca :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Taroti |