Składniki:
40 dag piersi z kurczaka,
4 jajka,
4 łyżki mąki pszennej,
4 łyzki maki ziemniaczanej,
2 cebule,
sól, pieprz, wegeta
Jak przyrządzić?
płaty i cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Dodać żółtka i wymieszać.Następnie dodać mąkę j.w. , doprawić do smaku i ponownie wymieszać.Z białek ubić pianę i dodać do gotowej masy , lekko wymieszać. Można też wg uznania dodać startych na tarce pieczarek. Z gotowej masy formować kotlety i smażyć na gorącym tłuszczu (dobrze smakują smażone na smalcu).
Uwagi:
Kotleciki te stanowią też dobrą przekąskę na imprezę.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Marza Jelonka |