Składniki:
4 filety z kurczaka, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler 1 por, 10 dag fasolki szparagowej, sól, pieprz, kminek,olej
Jak przyrządzić?
Filety posolić i popieprzyć, lekko poddusić na bardzo małej ilości oleju. Warzywa pokroić w cienkie paski, posolić, popieprzyć i rownież dusić na małej ilości oleju (w innym garnku). Po chwili dosypać płaską łyżeczkę kminku, przełożyć na wpół uduszone filety, dolać sos od filetów i dusić do miękości.
Jak podawać?
Z ryżem lub bagietką
Uwagi:
Podawać z ryżem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | mała |
Przybliżony koszt | 11 zł |
Autor | Beti 42 |