Sk艂adniki:
serek homogenizowany naturalny lub waniliowy, jajko,
maka,
maslo,
cukier
Jak przyrz膮dzi膰?
Nalezy rozrobic serek z jajkiem i maka tak aby powstala jednolita masa, srednio gesta.
Na gotujaca sie posolona wode (przed wkladaniem ciasta wazne zeby przykrecic gaz) wkladac lyzeczka do herbaty ciasto. Po wlozeniu wszystkich klusek nalezy zwiekszyc ogien i poczekac do kolejnegop wrzenia. I kluchy gotowe!
Podawac z maselkiem i cukrem.
Uwagi:
Najlepszy garnek do gotowania jest o szerokiej srednicy, poniewaz kluski osiadaja na dno i trzeba je wkladac tak aby umieszcac je jeden obok drubiego aby nie nakladaly sie na siebie i nie sklejaly.
Fantastyczny deser dla dzieci i fajny szybki obiadek.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Monyanek |