Składniki:
1 opakowanie gotowych blatów tortowych - 3 blaty w opakowaniu, 2 kremy tortowe "Delecta" o smaku tiramisu, 2-3 łyżeczki rozpuszczalnej kawy, łyżka likieru kawowego, 0,5 l mleka, ozdoby na tort.
Jak przyrządzić?
Przygotowujemy krem zgodnie z opisem na opakowaniu (w tym celu potrzebujemy mleko), rozpuszczamy kawę w gorącej wodzie, dodajemy do kawy łyżkę likieru i studzimy kawę. Następnie każdy blat nasączamy dokładnie (pędzelkiem lub łyżeczką) kawą z likierem i smarujemy nasączony blat dość grubą warstwą kremem tiramisu. Na posmarowany kremem blat kładziemy następny blat, nasączamy kawą i smarujemy kremem. Trzeci blat również nasączamy i smarujemy, "obsmarowujemy" kremem boki tortu i ozdabiamy go ziarenkami kawy (gotowe ozdoby firmy Schwartau), kwiatkami, kropelkami czekoladowymi itp.
Potrzebne przybory:
łyżka, łyżeczka, miska, pędzelek do kremu, patera do tortu, mikser do zrobienia kremu.
Jak podawać?
na paterze do ciast
Uwagi:
Powinien schłodzić się w lodówce przez co najmniej 2-3 godziny
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10-20, zależy jak grube kawałki kroimy. |
Kaloryczność | DUUUUŻA |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | JADA35 |