Składniki:
4 filety z kurczaka, 30 dag pieczarek, starty żółty ser, keczup, przyprawy jak kto lubi.
Jak przyrządzić?
Filety podzielic na kotleciki, każdy kotlet obsmażyc na patelni. Pieczarki pokroić drobno i poddusic na maśle. Do żaroodpornego naczynia (można wyłożyć folią aluminiowa zeby ser nie przywarł do naczynia) włożyc kotlety w jednej warstwie, posmarować je lekko keczupem, na to położyć pieczarki i posypać zółtym serem. Zapiekać gdzieś w 180 st. aż ser się rozpuści.
Potrzebne przybory:
naczynie do zapiekania, patelnia, rondel do duszenia pieczarek, tarka
Jak podawać?
w gre wchodza ziemnaki, ryz, kuskus, frytki a nawet chlebek.
Uwagi:
Można do tego użyc każdego mięsa któremu nadamy formę kotletów, można dać zielonej pietruszki i co kto chce.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | Tyle ile kotletów, ilość pieczarek i sera wg uznania jedzącego. |
Kaloryczność | średnia (ser zółty) |
Autor | calineczka |