Filety z drobiu z pieczarkami

Przepis kulinarny

Składniki:

4 filety z kurczaka, 30 dag pieczarek, starty żółty ser, keczup, przyprawy jak kto lubi.

Jak przyrządzić?

Filety podzielic na kotleciki, każdy kotlet obsmażyc na patelni. Pieczarki pokroić drobno i poddusic na maśle. Do żaroodpornego naczynia (można wyłożyć folią aluminiowa zeby ser nie przywarł do naczynia) włożyc kotlety w jednej warstwie, posmarować je lekko keczupem, na to położyć pieczarki i posypać zółtym serem. Zapiekać gdzieś w 180 st. aż ser się rozpuści.

Potrzebne przybory:

naczynie do zapiekania, patelnia, rondel do duszenia pieczarek, tarka

Jak podawać?

w gre wchodza ziemnaki, ryz, kuskus, frytki a nawet chlebek.

Uwagi:

Można do tego użyc każdego mięsa któremu nadamy formę kotletów, można dać zielonej pietruszki i co kto chce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
PorcjeTyle ile kotletów, ilość pieczarek i sera wg uznania jedzącego.
Kalorycznośćśrednia (ser zółty)
Autorcalineczka

Filety z drobiu z pieczarkami: Podobne przepisy

Filety z drobiu z pieczarkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy