Składniki:
- 1 kg mintaja lub innej ryby w płatach
- ciasto naleśnikowe
- 4 cebule średniej wielkości
- 1 słoik papryki konserwowej
- 1 słoik ogórków konserwowych
Na zalewę:
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki oleju
- 1 przecier pomidorowy
Przyprawy:
- sól
- 1 łyżka VEGETY
- 4 łyżki ketchupu
- 4 łyżki octu
- 4 łyżki cukru
Jak przyrządzić?
Rybę pokroić, posolić i posypać 1 łyżką VEGETYMaczać rybę w cieście naleśnikowym i smażyć.Warzywa pokroić w kostkę. Na patelni przeszklić cebulę, aby była miękka, następnie wrzucić ogórki i paprykę-wszystko podsmażyć.
Wszystkie składniki na zalewę zagotować.
W głębokim półmisku układać warstwę ryby, warstwę warzyw na przemian. Tak ułożone zalać zalewą.
Uwagi:
Idealne na przekąskę na różnego rodzaju imprezach.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | URANIA |