Flądra w różowym sosie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Świeża oczyszczona flądra, cebula, ketchup ostry i łagodny, musztarda, cukier, olej

Jak przyrządzić?

Oczyszczoną flądrę solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju na rumiano.Dużo cebuli kroimy w półplasterki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gdy będzie miękka i szklista, dodajemy ketchup(w zależności od indywidualnego smaku zmienić proporcję na korzyść jednego z rodzajów ketchupu) w sumie całe 0,5 l opakowanie. Doprawiamy do smaku łyżeczką musztardy(najlepiej sarepską), sól i cukier. Tak przygotowanym sosem przekładamy usmażone flądry. Im dłużej przejdą smakiem tym lepsze.

Jak podawać?

Najlepiej podać w szklanym żaroodpornym naczyniu, żeby było widać warstwy ryby z sosem

Uwagi:

Najlepiej przygotować rybę rano na wieczorną imprezkę. Wspaniale smakuje nad morzem w dobrym towarzystwie na świeżym powietrzu przy zimnej wódeczce. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorEla

Flądra w różowym sosie: Podobne przepisy

Flądra w różowym sosie: wypróbuj również

Powiązane Tematy