Waciak - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 30 ml wódki - najlepsza Sobieski
- 10 ml mleka - najlepsze z Krowy
- 10 ml soku - najlepiej malinowego od babci (ale ze sklepu też może być - ostatecznie)

Jak przyrządzić?

Na samo dno kieliszka nalać soku, lać po ściance (chyba że ktoś niecierpliwy), następnie wódeczkę, ale tu już nie można być niecierpliwym, nie można dopuścić do całkowitego wymieszania soku z wódką (bo będzie nieładnie wyglądało), kiedy już wlejemy wódeczkę, to delikatnie po ściance kielonka lejemy mlesio (tu już trzeba być cierpliwym) ku naszemu zdziwieniu zobaczymu że mlesio nie miesza nam się z sokiem (dopuszczalne jest MAŁE zmieszanie - ale co na to sok)

Potrzebne przybory:

kieliszki, flaszka, socek no i mlesio oczywiście - niezbędnymi przyborami mogą się też okazać koledzy

Jak podawać?

Szybko, ale z umiarem - nic na siłę. Uwaga dzieci - nie róbcie tego w domu.

Uwagi:

W wyniku takiego sposobu mieszania powstaje coś co wygląda jak kawałek waty, lejąc odpowiednią techniką (można olać buty ? - nieeeeeee) można wywołać efekt zawirowania, dlatego tego drinka miałem nazwać też tornado, lecz z racji tej niby kulki waty powstałej po ścięciu mleka, i efektu jaki przynosi kilka kieliszków "waciaka" uznałem tą pierwszą nazwę za lepszą. Po bliższym zapoznaniu można mówic do niego - "Waciu"

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćbardzo trudny
Porcjedo oporu
Kalorycznośćnieznana
AutorBizonek

Waciak: Podobne przepisy

Powiązane Tematy