Składniki:
4 jaja, 4 pieczarki, 3 średnie cebule ( sałatkowe),wędlina (boczek, baleron, moze byc tez zwykła kiełbasa),oliwa z oliwek, margaryna, przyprawy do smaku
Jak przyrządzić?
Na rozgrzaną oliwe z margaryną dodaję posiekane pieczarki. Gdy pieczarki będą już dochodziły, tzn. nabierały miękkosci dodaje posiekaną cebulę i to nalezy posolić. Gdy cebula z pieczarkami będzie juz gotowa, tzn. wystarczająco uduszona tuz przed wlaniem jajek dodaję wędliny (to zależy od gustu i kto ile lubi). I to praktycznie wszystko, niektórzy lubią jajka moco wysmażone, ja jednak wolę srednio.
Potrzebne przybory:
patelnia, miska, talerz, widelec
Jak podawać?
najlepiej na CIEPŁO!!!!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | ? ;-) troszke jest tego |
Autor | Luk@sz |