Sk艂adniki:
udko kurze lub indycze, kostka rosolowa, 2 lub 3 puszki groszku, wloszczyzna(maly por,kilka marchewek, maly seler i pietruszka), przyprawy, smietana 18%
Jak przyrz膮dzi膰?
Zagotowac wywar z udkiem i kostka, pokroic warzywka i dorzucic groszek, pogotowac godzinke aby miesko bylo miekkie. Wtedy wyciagnac udko, pokroic w drobne kawalki i wrzucic z powrotem, zmiksowac, zagescic smietana. Mniam!!!!
Potrzebne przybory:
mikser
Uwagi:
Polecam dosc duzo marchewki, ale bez przesady zeby nie wyszla marchwiowa.
Najlepiej do wywaru dodac wode od groszku z puszki.
Ostroznie ze smietana, zeby sie nie sciela.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | Stokrota |