Dla smakoszy

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 torebki ryzu
- 1 puszka tunczyka w oleju (kawalki)
- 1 puszka ananasa
- 1 mala cebula
- 2-2,5 lyzki majonezu
- 1 mala puszka kukurydzy
- 0,5 szklanki luskanych orzechow wloskich
- sol i pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Ryż ugotowac (15-18 min), orzechy drobno pokroic (powinny byc wielkosci polowy kukurydzy), cebule siekamy, ananasa, kukurydze i tunczyka dokladnie odsaczyc. Wszystkie skladniki wymieszac laczac je majonezem - sol i pieprz dodac do smaku.

Potrzebne przybory:

nóż, deska do krojenia, garnek, sztucce do mieszania salatek, naczynie na salatke

Jak podawać?

podawac w misce do salatek, brzegi mozna przystroic ananasem lub jego liscmi

Uwagi:

Ryz powinien byc zimny a ananas pokrojony w kostke (mozna rowniez kupic ananasa w kawalkach)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-6
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt15 zł
AutorMagda

Dla smakoszy: Podobne przepisy

Dla smakoszy: wypróbuj również

Powiązane Tematy