Sk艂adniki:
- 2 torebki ryzu
- 1 puszka tunczyka w oleju (kawalki)
- 1 puszka ananasa
- 1 mala cebula
- 2-2,5 lyzki majonezu
- 1 mala puszka kukurydzy
- 0,5 szklanki luskanych orzechow wloskich
- sol i pieprz do smaku
Jak przyrz膮dzi膰?
Ry偶 ugotowac (15-18 min), orzechy drobno pokroic (powinny byc wielkosci polowy kukurydzy), cebule siekamy, ananasa, kukurydze i tunczyka dokladnie odsaczyc. Wszystkie skladniki wymieszac laczac je majonezem - sol i pieprz dodac do smaku.
Potrzebne przybory:
n贸偶, deska do krojenia, garnek, sztucce do mieszania salatek, naczynie na salatke
Jak podawa膰?
podawac w misce do salatek, brzegi mozna przystroic ananasem lub jego liscmi
Uwagi:
Ryz powinien byc zimny a ananas pokrojony w kostke (mozna rowniez kupic ananasa w kawalkach)
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4-6 |
Kaloryczno艣膰 | wysoka |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | Magda |