Sezon na grzyby trwa! Dowiedz się, w jaki sposób prawidłowo je suszyć
JOANNA HIRSZLER • dawno temuJestem przekonana, że jesteś miłośniczką grzybów i wcale mnie to nie dziwi. Grzyby mają niezwykły smak i fantastyczny aromat. Stanowią one idealny dodatek do sosów, mięs oraz zup. Za ich pomocą przygotujesz niejedno smaczne i jednocześnie zdrowe danie. Tylko co zrobić, aby zawsze mieć pod ręką ten cudowny składnik spożywczy? Najlepiej będzie, gdy zebrane w lesie grzyby od razu wysuszysz!
Marynowane grzyby są pyszne, ale niestety w tej postaci nie będziesz mogła wykorzystać ich do przyrządzenia innych dań. Dlatego warto sporą część świeżo zebranych grzybów wysuszyć. Wbrew pozorom suszenie grzybów to bardzo prosty proces. Możesz do tego celu wykorzystać piekarnik albo po prostu powiesić grzyby na sznurku i pozostawić je do wysuszenia na wolnym powietrzu. Chcesz wiedzieć więcej?
Czy teraz zdecydujesz się na to, aby samodzielnie suszyć grzyby? Jestem przekonana, że tak!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze