Fasola biała z jarzynami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag fasoli "Jasiek", 1 l wody, sól, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 marchewki, 5 pomidorów, 2 strąki słodkiej czerwonej papryki, 2 łyżeczki "Jarzynki", pieprz, natka pietruszki.

Jak przyrządzić?

Fasolę opłukać, zalać zimną wodą. Po kilku godz. ugotować w tej samej wodzie, soląc pod koniec gotowania, osączyć. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Jarzyny umyć, marchew obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, pomidory pokroić w plastry, a paprykę - w cienkie paseczki. Jarzyny poddusić na tłuszczu, zalać 1/2 szkl. rozpuszczonej "Jarzynki" i dusić przez ok. 30 min, po czym dodać ugotowaną fasolę, sól, pieprz i wymieszać

Jak podawać?

Potrawę podgrzać i oprószyć siekaną natką

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Przybliżony koszt8 zł
Autorthemona

Fasola biała z jarzynami: Podobne przepisy

Fasola biała z jarzynami: wypróbuj również

Powiązane Tematy