Składniki:
jajka, masło, sól, inne przyprawy wedle uznania
Jak przyrządzić?
Do małego garnuszka z wodą wkładamy mniejszy - do niego wrzucamy łyżeczkę masła.Czekamy, aż woda zacznie się gotować, wtedy też zacznie się rozpuszczać masło. Gdy całkiem się rozpuści, wbijamy jajka, pamiętając o tym, aby cały czas je mieszać, ponieważ łatwo przywierają do dna garnuszka. Solimy do smaku.Gdy jajo się zetnie, ostrożnie wyciągamy garnuszek i wykładamy jajko do miseczki lub jemy bezpośrednio z naczynia, w którym je przygotowywaliśmy.
Jak podawać?
Jak jajecznicę.
Uwagi:
Może nie brzmi za ciekawie, ale polecam, jest rewelacyjne! Wszystkim znajomym bardzo smakowało, niektórzy życzyli sobie ze szczypiorkiem. Cóż, kwestia gustu :)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | prosty |