Jajka na parze - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

jajka, masło, sól, inne przyprawy wedle uznania

Jak przyrządzić?

Do małego garnuszka z wodą wkładamy mniejszy - do niego wrzucamy łyżeczkę masła.Czekamy, aż woda zacznie się gotować, wtedy też zacznie się rozpuszczać masło. Gdy całkiem się rozpuści, wbijamy jajka, pamiętając o tym, aby cały czas je mieszać, ponieważ łatwo przywierają do dna garnuszka. Solimy do smaku.Gdy jajo się zetnie, ostrożnie wyciągamy garnuszek i wykładamy jajko do miseczki lub jemy bezpośrednio z naczynia, w którym je przygotowywaliśmy.

Jak podawać?

Jak jajecznicę.

Uwagi:

Może nie brzmi za ciekawie, ale polecam, jest rewelacyjne! Wszystkim znajomym bardzo smakowało, niektórzy życzyli sobie ze szczypiorkiem. Cóż, kwestia gustu :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćprosty

Jajka na parze: Podobne przepisy

Jajka na parze: wypróbuj również

Powiązane Tematy