Składniki:
4 duże liście kapusty,
35 dag ugotowanej na parze kapusty kiszonej,
5 dag skwarków,
4 filety rybne – polecam dorsza,
4 plasterki cytryny,
5 dag masła,
sól, pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Liście z kapusty blanszuję.Ugotowaną kapustę kiszoną mieszam ze skwarkami. Przyprawiam do smaku. Na każdym liściu kapusty układam filet z ryby, porcję kiszonej kapusty, plasterek cytryny, łyżeczkę masła. Całość zawijam w liście kapusty, a następnie w papier pergaminowy.Każdą tak przygotowaną paczuszkę dodatkowo spinam wykałaczką. Paczuszki gotuję w dolnym pojemniku parowaru przez około 20 minut.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | EWIK |