Składniki:
kapusta pekińska, cebula czerwona, kukurydza, ogórek zielony, 2 pomidory, marchew, papryka czerwona, filet z kurczaka, kefir naturalny, przyprawy: majeranek, bazylia, odrobina soli i pieprzu
Jak przyrządzić?
Kapustę opłukać, pokroić w paski, następnie w plasterki pokroić ogórek, pomidory kroimy w kostkę, czerwoną cebulę drobno siekamy, marchew trzemy na tarce na dużych oczkach i dodajemy kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Filet lekko przyprawiamy majerankiem i bazylią i gotujemy na parze i wszystko razem mieszamy. Następnie robimy z jogurtu naturalnego sos. Jogurt doprawiamy do smaku majerankiem, bazylią, solą i pieprzem. Następnie polać wymieszana sałatkę. Najlepiej podawać, jak mięso jest jeszcze ciepłe.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Justyna |