Filety rybne w zielonych czapeczkach :)

Przepis kulinarny

Składniki:

4 filety z białej ryby (po 1 na osobę),
zielona cebulka,
1/2 ziel. papryki,
natka,
świeża bazylia,
4 łyżki ostrej musztardy.
Podkład:
czosnek,
cebula,
pomidory,
zielona fasolka,
małe młode ziemniaczki,
oliwa,
ocet winny,
1/2 szkl. białego wytrawnego wina,
sól,
pieprz.

Jak przyrządzić?

Drobno posiekać młodą cebulkę, paprykę, natkę i bazylię.Wymieszać razem w misce z odrobiną oliwy.Filety posmarować musztardą i grubo nałożyć zieloną czapeczkę.Blachę lub płaską formę żaroodporną posmarować oliwą, posypać posiekaną cebulą, całymi ząbkami czosnku, kawałkami pomidorów bez pestek, obgotowaną zieloną fasolką i obgotowanymi ziemniaczkami. Posolić, popieprzyć.Na wierzchu ułożyć filety, polać winem, winnym octem i oliwą. Zapiec.

Jak podawać?

To jedno danie ma w sobie wszystko. Dobrze pasuje z różowym winem.

Uwagi:

Warzyw można użyć różnych. Świetnie komponuje się z tym młoda cukinia, bakłażan, czerwona papryka, a nawet dynia.Im więcej warzyw, tym lepiej.Świetne i proste danie na lato dla gości.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Autorgajusza

Filety rybne w zielonych czapeczkach :): Podobne przepisy

Filety rybne w zielonych czapeczkach :): wypróbuj również

Powiązane Tematy