Składniki:
30 dag piersi indyka,
140 ml gęstej śmietany,
10 dag marchwi,
po 5 dag fasolki szparagowej, zielonego groszku (może być mrożony), kukurydzy (może być mrożona),
2 łyżeczki estragonu,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Marchew i fasolkę kroimy w kostkę.Wszystkie warzywa wkładamy do dolnej miski parowaru, przykrywamy i gotujemy 15 minut.Indyka kroimy w paski, miksujemy go ze śmietaną, doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowanymi warzywami.Masę przekładamy do 4 żaroodpornych miseczek.Miseczki układamy w środkowej części parowaru i gotujemy około 20 minut.
Jak podawać?
Polecam skropić potrawę przed podaniem sosem winegret.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | EWIK |