Indyk w warzywach - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

30 dag piersi indyka,
140 ml gęstej śmietany,
10 dag marchwi,
po 5 dag fasolki szparagowej, zielonego groszku (może być mrożony), kukurydzy (może być mrożona),
2 łyżeczki estragonu,
sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Marchew i fasolkę kroimy w kostkę.Wszystkie warzywa wkładamy do dolnej miski parowaru, przykrywamy i gotujemy 15 minut.Indyka kroimy w paski, miksujemy go ze śmietaną, doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowanymi warzywami.Masę przekładamy do 4 żaroodpornych miseczek.Miseczki układamy w środkowej części parowaru i gotujemy około 20 minut.

Jak podawać?

Polecam skropić potrawę przed podaniem sosem winegret.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt10 zł
AutorEWIK

Indyk w warzywach: Podobne przepisy

Indyk w warzywach: wypróbuj również

Powiązane Tematy