Składniki:
40 dag mrożonych krewetek królewskich,
20 liści kapusty pekińskiej,
6 dag świeżego imbiru,
20 dag marchwi,
4 łyżki sosu sojowego,
4 łyżki wina ryżowego,
pęczek szczypiorku,
pieprz
Jak przyrządzić?
Blanszujemy liście kapusty pekińskiej.Krewetki rozmrażamy i kroimy. Obrany imbir ścieramy na drobnej tarce, a marchewkę na grubej. Wyrabiamy razem marchew, imbir, krewetki, sos sojowy, wino ryżowe i pieprz.Powstałe nadzienie nakładamy na liście, z których następnie formujemy sakiewki, wiążąc je od góry szczypiorkiem. Sakiewki gotujemy na parze około 10 minut.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | EWIK |