Składniki:
puszka kukurydzy,
2 cebule,
6 ziemniaków,
3 buraki,
2 marchewki,
duża pierś kurczaka.
Sos:
5 łyżek oleju sojowego,
2 łyżki octu balsamicznego,
2 wyciśnięte ząbki czosnku,
biały pieprz mielony,
zioła prowansalskie,
cukier,
sól.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki, buraki, marchewkę gotujemy w dolnej misce parowaru.W górnej misce parowaru gotujemy pierś kurczaka.Kukurydzę osączamy.Cebulę, ugotowane warzywa i kurczaka kroimy w kostkę. Z podanych składników przygotowujemy sos.Składniki sałatki mieszamy z sosem.
Jak podawać?
Danie podajemy z białym pieczywem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 18 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | EWIK |