Halibut z koprem na parze

Przepis kulinarny

Składniki:

4 kotlety z halibuta (po 200 g),
sok z 1/2 cytryny,
sól,
świeżo mielony pieprz,
odrobina mielonego imbiru,
2 pęczki kopru włoskiego,
4 dag masła,
150 ml wytrawnego białego wina,
150 ml wywaru rybnego

Jak przyrządzić?

Kotlety z halibuta myję, osuszam, skrapiam sokiem z cytryny, przyprawiam solą, pieprzem i imbirem.Koper włoski drobno siekam. Wkładam do parowaru. Na wierzchu układam 2 dag masła. Łączę wino z wywarem rybnym i tym płynem napełniam dolne naczynie parowaru.Koper podduszam na parze. Na podduszonym koprze układam rybę, obkładam resztą masła i duszę na parze jeszcze przez 12 minut. Smacznego!

Jak podawać?

Danie przed podaniem posypuję natką kopru.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania12 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt20 zł
AutorBACA

Halibut z koprem na parze: Podobne przepisy

Halibut z koprem na parze: wypróbuj również

Powiązane Tematy