Składniki:
4 kotlety z halibuta (po 200 g),
sok z 1/2 cytryny,
sól,
świeżo mielony pieprz,
odrobina mielonego imbiru,
2 pęczki kopru włoskiego,
4 dag masła,
150 ml wytrawnego białego wina,
150 ml wywaru rybnego
Jak przyrządzić?
Kotlety z halibuta myję, osuszam, skrapiam sokiem z cytryny, przyprawiam solą, pieprzem i imbirem.Koper włoski drobno siekam. Wkładam do parowaru. Na wierzchu układam 2 dag masła. Łączę wino z wywarem rybnym i tym płynem napełniam dolne naczynie parowaru.Koper podduszam na parze. Na podduszonym koprze układam rybę, obkładam resztą masła i duszę na parze jeszcze przez 12 minut. Smacznego!
Jak podawać?
Danie przed podaniem posypuję natką kopru.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 12 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | BACA |