Anchois z brokułami

Przepis kulinarny

Składniki:

brokuły mrożone lub świeże, oliwki zielone, opakowanie śledzików anchois (lepsze są śledzie a la anchois), czosnek, makaron rurki proste, ser żółty i trochę parmezanu

Jak przyrządzić?

Brokuły przygotowujemy na parze (lekko twarde), w międzyczasie śledzie kroimy w paseczki, gotujemy makaron, trzemy ser, rozgniatamy czosnek i odsączamy oliwki. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy brokuły i resztę składników, zostawiając trochę sera żółtego i parmezan. Wszystko dokładnie mieszamy, równo rozkładamy i posypujemy resztą serów. Zapiekamy około 20 minut.

Jak podawać?

W naczyniu, w którym się piekło, na gorąco.

Uwagi:

Nie ma potrzeby używania innych przypraw, smakuje wyśmienicie polecam smakoszom ryb. Koniecznie białe winko. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-6
Kalorycznośćśrednia
AutorAgata

Anchois z brokułami: Podobne przepisy

Anchois z brokułami: wypróbuj również

Powiązane Tematy